Arkiv for aktuelle saker

Logo og grafikk og kvinne som ser på film med øretelefoner og popcorn. Foto.

Filmoteket

Bibliotekene lanserer ny filmtjeneste! Filmoteket skal være et godt og enkelt supplement til de store, internasjonale kommersielle strømmetjenestene.

Påske og e-bøker. Tidsskifter, bibliotekets apper fremme på både iphone og ipad. påskeegg og godteri ligger også på et bord. Foto.

God hjemme- og lese-påske!

Påsken blir ikke helt slik vi er vant til, men man kan i hvert fall kose seg hjemme med en god bok! 🐣🌱

Barn leser på en benk. Foto.

Barneavdelingens boktips til påske 💛

Barneavdelingen tipser om vårens mest spennende barnebøker i BookBites!

Et utklipp av forsiden til Nasjonalbibliotekets avisarkiv, som viser et utvalg gamle avisforsider. Foto.

Bruk de digitale tjenestene våre

Hvordan bruke bibliotekets tjenester hjemmefra, når det fysiske biblioteket er stengt?

NRK Bok. Logo/Grafikk. Fargerike bøker. Grafikk.

Podkast-tips

Interessante podkaster om litteratur som kan inspirere til leselyst.

TicketCo. Logo. Grafikk.

Billettrefusjon

Informasjon om avlyste og utsatte arrangementer finner du her.

Nasjonalt lånekort. Lånekortet i sin helhet avbildet (Forsiden). Foto.

Digitalt nasjonalt lånekort

Har du ikke lånekort fra før av? Nå kan du skaffe deg et fullverdig digitalt, nasjonalt lånekort, og få tilgang til flere nasjonale og digitale bibliotektjenester.

PressReader. Mobil med PressReaders logo på skjermen, ligger på et tidsskrift sammen med sukkertøy. Foto.

PressReader med utvidet tilgang

PressReader, vår digitale avistjeneste, gir deg nå tilgang til å lese dagens aviser gjennom “Mappa mi” og Bibliofil-appen!

BiblioGames. Mann og konsoll i skjerm. Logo. Grafikk.

Digitale turneringer i Minecraft og Fortnite!

Horten bibliotek (og mange andre bibliotek) samarbeider i disse dager med Bibliogames om å arrangere digitale turneringer i Minecraft og Fortnite! Påmeldingsfrist er allerede fredag 27.03.

Barn sitter i sofa og leser bok, foran et vindu med dagslys utenfor. Foto av Josh Applegate, unsplash. Foto.

Bibliotekaren anbefaler: Bøker for barn

Bibliotekarer tipser om gode bøker for barn, som du finner i ebok-appen vår.

Poesidag. Foto, Thought Catalog, Unsplash. Roser ligger delvis oppå en oppslått bok med tekstlinjer som indikerer at det er poesi. Foto.

Verdens poesidag

I krisetider kan det poetiske språket få en særlig funksjon når det gjelder å beskrive det vi føler. 21. mars er Verdens poesidag.

FilmBib. Skjermutklipp fra utvalet hos FilmBib. PrtScreen. Foto.

Bibliotekaren anbefaler: FilmBib-favoritter

Filmbib er et gratis filmbibliotek for alle i Norge som har lånekort, med gode norske kortfilmer og dokumentarer for alle aldersgrupper og i mange sjangere.