Arkiv for aktuelle saker

Biblioteksøk-plakat. Foto.

Biblioteksøk

Biblioteksøk er Nasjonalbibliotekets nye søketjeneste for norske bibliotek.
Bruk gjerne lenken på våre nettsider, og søk opp og bestill bøker til ditt bibliotek.

Leser søker bok jubileumslogo. Foto,

Leser søker bok

Visste du at alle Vestfoldbibliotekene er Bok til alle-bibliotek? Vestfoldbibliotekene samarbeider med Leser søker bok og har gode samlinger med tilrettelagte bøker.

Jente med nettbrett

Ny versjon av eBokBib

eBokBib versjon 4.0 ble lansert 15. februar 2018.
Du laster ned den nye versjonen i App Store eller Google play.

Logo for Kodeklubben Horten

Kodeklubben Horten

Kodeklubben Horten er et gratis og frivillig tilbud til barn og unge som vil lære seg å programmere. Den drives av Horten bibliotek i samarbeid med Vestfold Digitale Ungdom.
Kodeklubben møtes hver torsdag kl. 18-20.
Tilbudet er gratis.

Logo for Uprisen

Nominerte til Uprisen 2018

Ungdomsskoleelever har skrevet over 1000 anmeldelser av norske ungdomsromaner utgitt i 2017. Nå er fem titler klare for finalerunden.

Blå hodetelefoner og bøker. Foto.

Lån gratis lydbøker fra Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek

Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek er biblioteket for deg som strever med å lese.

Kari Sverdrup. Foto.

Litteraturprisen til Kari Woxholt Sverdrup

Vestfolds Litteraturpris for 2017 ble tildelt Kari Woxholt Sverdrup (f. 1957) for hennes barne- og ungdomsbøker. Prisen ble delt ut på Litteraturuka i november.
Bøkene hennes finner du i Vestfoldbibliotekene!

Ingvar Ambjørnsen. Foto.

Kunstnerprisen 2017 til Ingvar Ambjørnsen

Den produktive Larvik-forfatteren, med 40 års forfatterskap bak seg, ble tildelt Vestfold fylkeskommunes Kunstnerpris 2017 under Litteraturuka i Vestfold.

Filmbib på Mac, mobil, ipad. Foto

Gratis tilgang til Filmbib via biblioteket

Få tilgang til en unik samling av kort- og dokumentarfilm på PC, nettbrett eller mobil. Alt du trenger er nasjonalt lånekort og PIN-kode.

Kafe Gul. Foto.

Cafe Gul på biblioteket

Nå har Cafe Gul i Glassbygget åpent fra kl. 09 til biblioteket stenger! Her har de kaffe av alle sorter, te, småkaker (inkludert nystekte kanelknuter), påsmurt brødmat og brus!
Nytes gjerne sammen med et tidsskrift eller en god bok 🙂

Pernilla Slotte Hjermann. Foto.

Sommerles til nye høyder!

Fra Vestfold deltok 4319 barn i år, og det er ny rekord også i kampanjens hjemfylke. Til sammen har barna i Vestfold lest 52263 bøker, og i snitt 1347 sider hver! 😀

Teksten Biblioteket. Kunnskapens veiviser. hentet fra filmen med samme navn. Foto.

Kunnskapens veiviser

Film om informasjonskompetanse og kildekritikk i bibliotekene.