Møt bibliotekaren: Aase Berit

Det er spesielle tider, og digitale løsninger for det meste! Vi benytter anledningen til å stikke oss litt frem på nettsidene våre.. 😉

Kanskje har du lurt på hva vi gjør på biblioteket til vanlig, eller i perioden vi har hatt stengt? Kanskje vil du inspireres av våre beste bok- og filmtips eller kanskje (forhåpentligvis) synes du bare det er hyggelig å “se” oss igjen…

 

 

Denne uken hører vi fra:

Aase Berit Antonsen

Aase Berit. Portrett. Foto.
Aase Berit er ungdomsbibliotekar, og opptatt av den gode, individuelle leseropplevelsen.

Kan du fortelle litt om hva jobben din på Horten bibliotek går ut på? 

Jeg er ungdomsbibliotekar med ansvar for blant annet innkjøp av ungdomsbøker, klassebesøk og bokprat for ungdomsskolen. Jeg jobber generelt mye med formidling i ulike former og plattformer. Selv om jeg er ungdomsbibliotekar, så jobber jeg mye med både barn og voksne. Jeg er rett og slett en allrounder som trives med de store variasjonene jeg har i arbeidshverdagen på biblioteket. 

Hva er det beste ved å jobbe ved Horten bibliotek? 

Variasjon og utfordringer i kombinasjon med rutiner og det hverdagslige.   

Hjemmekontor er ikke så vanlig for bibliotekarer.. Hvordan var perioden med stengt bibliotek og hjemmekontor, for deg? Hjemmekontor var en merkelig tilstand for meg som aldri har hatt dette før, men jeg har fått lest mer, satt meg inn i ny kunnskap eller gått i dybden på noe jeg ikke har hatt tid til. Jeg har fått utfordret meg selv med å være mer foran kameraet i blant annet boktipsfilmene. Kanskje blitt enda flinkere til å fokusere, prioritere og planlegge dagen min. Men hjemmekontortiden har vært rar og det er godt å komme tilbake til en mer normal hverdag, gjerne med en hjemmekontordag innimellom  fremtiden 😊  

Hvilke bøker leser du akkurat nå? 

Jeg leser masse Reisefeber-bøker, altså bøker med handling i ulike land. For noen få dager siden avsluttet jeg boka Menssmerter av Kopano Matlwa. En bok jeg muligens ikke hadde lest, hadde det ikke vært for jobben med Reisefeber. Akkurat nå holder jeg på med boka Den forbudte historien av Annette Dutton med handling lagt til Papua Ny-Guinea. De neste bøkene har handling fra New Zealand og Fiji (så gjett hvilket kontinent jeg er på nå). 

Har du noen tips til gode adapsjoner – der både boka og filmen er gode? 

En av de aller beste adapsjonene jeg har sett er Brokeback Mountain. På bibliotekstudiet leste vi først novella og deretter gikk på premieren. Filmen hadde klart å holde på den sårsterke stemninga som novella grep meg med. Nydelig historie som gir meg tårer i øynene uansett film eller “bok”. 

Hva gjør en bok skikkelig god for deg? Har yrket ditt påvirket kriteriene for hva som er god litteratur? 

Jeg er en av de som ikke er veldig opptatt av språket med mindre det er utpreget dårlig eller godt. Masse skrivefeil og andre tydelige fakta- eller handlingsfeil er skikkelig turn off. Jeg liker bøker med driv og tempo, men ingen “regel” er absolutt. Er svak for fantasy og science fictionEn god bok har en handling og fortellerstil som overbeviser meg at sånn er denne verden.  

Yrket mitt har ikke endret mine kriterier for god litteratur. Jeg er ikke så opptatt av at god litteratur for meg, skal være god litteratur for andre. Vi er alle forskjellig og jeer ikke noe særlig for elitistiske kriterier. Nå skal jeg banne i litteraturkirken, men jeg liker for eksempel ikke Knut Hamsuns bøker. De er ikke noe for meg, men jeg kan fint foreslå bøkene for en låner, om jeg ser at de passer låners preferanser. 

Pennyklubben-bøker (hestebøkerog senere Margit Sandemos bøker var med på å gi meg leseglede og det er viktigere enn fancy kriterier! 

Translate »