• Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Filosofikafé – Tema: Frihet

torsdag 14/11-19

Rom/Sal: Hortensrommet

Tema: Debatt og samtale

Målgruppe: Voksne

Pris: 100kr

Filosof Ragnar H. Næss. Foto.

Filosof Ragnar H. Næss arrangerer filosofikafé på Horten bibliotek, Hortensrommet.

Tema: FRIHET

Næss vil ta opp begrepet og spørsmålet om “frihet”. Tenk over følgende spørsmål: Er temaet og retorikken omkring “frihet” et viktig tema, eller er tendensen at det misbrukes eller overvurderes? Har du noen gang klart opplevd å bli tvunget til noe du mente var feil, enten av en person eller av en situasjon du var i? Har du noen gang opplevd en frigjøring der du i større grad enn før kunne velge eller gjøre det du egentlig ville? Hvis ja, hva var det som skjedde? Hvordan greide du det?- I filosofien har dette vært diskutert dels under overskriften “viljens frihet”, altså om vi alltid påvirkes av det det vi gjør av faktorer/årsaker vi ikke selv er klar over, eller om vi grunnleggende sett kan velge mellom alternativer uten å tvinges av noe? Dels har det vært diskutert som en side ved personlig utvikling: hva er personlig utvikling? Gir personlig utvikling tatt som noe positivt alltid en frigjørelse? – Næss innleder kort, og innbyr dernest til diskusjon.

Inngang: kr. 100,- pr. person. Dette betales kontant direkte til Ragnar.

VELKOMMEN!

Loading Events Flere arrangementer i Vestfoldbibliotekene:
LasseMajas Detektivbyrå - Det første mysteriet
Foto: SF Norge

Bok+film=sant! LasseMajas detektivbyrå

tirsdag 14/07-20, kl 12:00

Tønsberg og Færder bibliotek

Blackboxen

Sommerleslive
Foto: Unsplash

Sommerles live!

onsdag 15/07-20, kl 12:00