• Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Filosofikafé – tema: Levestandard og livskvalitet

torsdag 20/02-20

Rom/Sal: Hortensrommet

Tema: Debatt og samtale

Målgruppe: Alle

Pris: kr 100

Øyvind Madsen, filosofikafé. Foto Anne Mette Haddeland
Foto: Anne Mette Haddeland

Denne gang tar vi for oss forholdet mellom levestandard og livskvalitet med utgangspunkt i den norske filosofen Arne Næss (1912 – 2009) sin filosofi om dyp glede. Jeg begynner kort med en enkel fremstilling i Næss sine tanker om dette forholdet, om hva et rikt liv med enkle midler betyr og om hvilke utfordringer vi har i våre liv. Deretter diskuterer vi om dette og reflekterer over livets utfordringer knyttet til dette forholdet.

Lesetips:
Haukeland, P. I. (2008): Arne Næss. Dyp glede. Inn i dypøkologien, side 261 – 270 med temaet «Rikt liv med enkle midler»

Kaféen er et undersøkende fellesskap der fokuset er på det filosofiske i deltakernes erfaringer. Samtalen og de tankene/refleksjoner den bringer opp i deltakerne er viktigere enn de svarene som eventuelt blir stående etter samtalen.

Man behøver ingen forkunnskaper – men bør ha interesse i å undersøke temaet i en samtale med andre i gruppa.

Inngang: kr. 100,- pr. person. Dette betales direkte til Øyvind Normann Madsen.

Loading Events Flere arrangementer i Vestfoldbibliotekene:
En rød telefonboks med bøker. Foto.

Åpning av Lesekiosk på Sandefjord stasjon

lørdag 15/08-20, kl 14:00