Møt bibliotekaren: Heidi

Det er spesielle tider, og digitale løsninger for det meste! Vi benytter anledningen til å stikke oss litt frem på nettsidene våre.. 😉

Kanskje har du lurt på hva vi gjør på biblioteket til vanlig, eller i perioden vi har hatt stengt? Kanskje vil du inspireres av våre beste bok- og filmtips eller kanskje (forhåpentligvis) synes du bare det er hyggelig å “se” oss igjen…

Denne uken hører vi fra:

Heidi B. Kjuus

PortrettbildeHeidi. Foran bokhyller. Foto.
Heidi Berg Kjuus leder voksenavdelingen på Horten bibliotek.

Kan du fortelle litt om hva jobben din på Horten bibliotek går ut på?
Jeg har en variert arbeidsdag. Med ansvar for voksenavdelingen, er dette noe av det jeg jobber med: Samlingsutvikling, timeplan, skrankevakter, arrangementer, språkkafé, bokprater og lesegrupper. Og så blir det en del møter, kurs og konferanser.

Hva er det beste ved å jobbe ved Horten bibliotek?
Jeg liker veldig godt variasjonen mellom skrankevakter og kontorarbeid. Og så føler jeg meg privilegert som får møte så mange hyggelige mennesker hver dag – både bibliotekbrukere og kolleger! Ekstra gøy er det å jobbe med arrangementer; booking, forberedelse, mottagelse og gjennomføring.  

Har du noen tips til gode adapsjoner – der både boka og filmen er gode?
«Slumdog millionaire», «Halvbroren», «Herman», «Syndere i sommersol» og krimbøkene til Anne Cleeves som har blitt filmatisert. 

Hvilken leseatmosfære foretrekker du? Har du noen (sære) preferanser når det gjelder lyd og omgivelser?
Jeg foretrekker stillhet når jeg leser. Og så må jeg ha mulighet til å trekke beina oppunder meg i sofaen. Et mykt pledd er også nødvendig, og en tekopp. 

Hva gjør en bok skikkelig god for deg? Har yrket ditt påvirket kriteriene for hva som er god litteratur?
Når ordene blir som sukkertøy, som langsomt suges opp. Gode beskrivelser, poetisk språk, god driv, frodig språk.  

 

 

Translate »