Møt bibliotekaren: Jan-Egil!

Det er spesielle tider, og digitale løsninger for det meste! Vi benytter anledningen til å stikke oss litt frem på nettsidene våre.. 😉

Kanskje har du lurt på hva vi gjør på biblioteket til vanlig, eller i perioden vi har hatt stengt? Kanskje vil du inspireres av våre beste bok- og filmtips eller kanskje (forhåpentligvis) synes du bare det er hyggelig å “se” oss igjen…

Denne uken hører vi fra:

Jan-Egil Holter-Wilhelmsen 

Jan Egil 3
Jan-Egil Holter-Wilhelmsen er leder for Spillrommet på Kulturhuset 37.

Kan du fortelle litt om hva jobben din på Horten bibliotek går ut på? 

Jeg er prosjektleder for Spillprosjektet, så mye av tiden min går til å arbeide med det. Det innebærer å utvikle Spillrommet på Kulturhuset 37, jobbe sammen med arbeidsgruppen for å finne de beste måtene vi kan bruke spill til gode ting. Jeg har også ansvaret for innkjøp av spill til biblioteket, og jeg har ansvar for skolebiblioteket på Åsgården skole. Skolebibliotekar-rollen er en jeg virkelig koser meg i, mange hyggelige både barn og voksne som bruker det skolebiblioteket! 

Hva er det beste ved å jobbe ved Horten bibliotek? 

Det må være folka, både de jeg jobber sammen med og de som bruker tilbudene våre. Eller variasjonen i alt jeg får gjøre i jobben min. 

Hvilke bøker leser du akkurat nå? 

Akkurat nå har jeg begynt på Terry Pratchetts «Discworld»-serie, fantasy, humor og satire i en fantastisk god blanding! 

Flere bøker om gangen eller en og en? 

Jeg leser veldig ofte flere bøker på en gang, hvilken bok jeg leser avhenger veldig av humøret jeg er i. Hvis humøret skifter er det godt å kunne hoppe til en annen bok som matcher bedre. 

Har du noen tips til gode adapsjoner – der både boka og filmen er gode? 

«Good omens», skrevet av Neil Gaiman og Terry Pratchett. Boken er en perfekt kombo av de to forfatterne, og den holder seg virkelig godt fortsatt. Serien som er basert på boken, kan sees på Amazon Prime, er også et eksempel på hvor bra en adapsjon kan være. Fantastiske skuespillere og det at Neil Gaiman var med på å skape manuset gjør at dette virkelig skinner. 

Hva gjør en bok skikkelig god for deg? Har yrket ditt påvirket kriteriene for hva som er god litteratur? 

Det er vanskelig å sette fingeren helt på hva det er, men jeg må bli fenget av boken. Det kan være forskjellige ting som avgjør hva det er, kanskje det er en karakter, eller et tema, eller stemningen. Det å være bibliotekar har gjort at jeg så hvor mange bøker det er der ute, og at det viktigere å lese en bok du liker enn å lese en bok fordi en «ekspert» har bestemt at den er god. Les det som gir det noe, ikke fordi du føler deg tvunget til det. 

Translate »