Nasjonal bibliotekdag 2019

1. september er det igjen tid for Nasjonal bibliotekdag, hvor Norsk Bibliotekforening vil feire og skape oppmerksomhet rundt Norges biblioteker. Årets tema er “det internasjonale Norge”, i samarbeid med Det flerspråklige bibliotek.

Mennesker fra hele kloden bosetter seg i Norge og det kommer stadig flere turister. Både nordmenn og norsk litteratur drar ut i verden; om få uker er vi hovedland på Bokmessen i Frankfurt. Kort fortalt ønsker bibliotekene å vise deg utlandet i Norge, og fortellinger om Norge i utlandet. 

Er det lenge siden du var på biblioteket? Kom og les deg opp på ulike kulturer og språk, lån bøker av en norsk forfatter som gjør det stort utenlands, eller noe helt annet!

Utstilling

På Horten bibliotek vil det dukke opp en liten utstilling av kjente norske bøker oversatt til forskjellige språk, i anledning nettopp Nasjonal bibliotekdag.
Vi har dessverre stengt selve dagen (søndag), men ønsker deg selvfølgelig hjertelig velkommen både før og etter!

Horten minibibliotek

I anledning Nasjonal bibliotekdag 1. september lanserer vi også vårt prosjekt for Bokåret 2019: Horten minibibliotek! I Bokåret vil vi feire bøker og leseglede ved å gjøre litteratur tilgjengelig for alle ute i bymiljøet. I et minibibliotek kan du ta med deg en bok eller sette inn bøker som andre kan få glede av. Her er det ingen registering eller innleveringsfrist. Velg selv om du vil beholde boken eller sette den tilbake, men sett gjerne inn en bok neste gang du er innom! Du finner minibibliotekene ved kanalen ved fyllinga, på busstoppet ved Kulturhuset 37 og i Lystlunden park! 🙂

Minibibliotek på et tre i parken. Foto.
Minibibliotek i Lystlunden park.
Translate »