Podkast-tips

Vi har samlet noen interessante podkaster om litteratur som kan inspirere til leselyst!

NRKbok: NRKs bokredaksjon byr på forfatterintervjuer, reportasjer og anmeldelser.

Nasjonalbiblioteket har egen podkast som tar deg med på kulturhistoriske dypdykk, litterære samtaler og foredrag om kjente og ukjente hendelser fra vår nære og eldre historie.

Kjente bøker på 4 minutter: Hvor ofte har du ikke kjent på følelsen av at det var bøker du burde ha lest? Frykt ikke! Radioprogrammet Utakt har fått hjelp av forfatter og litteraturviter Janne Stigen Drangsholt. Nå kan du lære deg en bok på kun få minutter! Etterpå kan du enkelt briljere med kunnskapen i sosiale lag, og ingen vil kunne avsløre at du ikke har lest bøkene.

Språktalk: Aftenposten-journalist Kristin Storrusten og forfatter Helene Uri har kommet med helt ny podkast. Hver tirsdag i 12 uker fremover skal hun og Helene Uri snakke om språk. Målet er å snakke uformelt, lærerikt og morsomt om noe som engasjerer mange – nemlig
språk. Tar engelsk over? Hva er det med ordet “hen”? Hvordan snakkes norsk i 2120?

Frokost for hjernen: Aschehougs sakprosa-podkast. Her kan du blant annet høre om det offentliges bruk av penger, om skogens historie, om da du ble deg og om operasjon Gamma – politiets operasjon for å knuse et brutalt kriminelt miljø som bevæpner seg, selger narkotika, kidnapper folk og tjener penger på illegal gambling. Sissel Gran snakker om det å bli eldre og Per Kristian Olsen snakker om brenningen av Nord-Troms og Finnmark i 1944. Kort sagt – noe for alle! Tune in!

Rekk opp hånda: Martin Johannessen og Jørgen Moltubak er lærere og fagfolk som på hver sin kant engasjerer seg i skolehverdagens små og store utfordringer. Med flere sakprosaforfattere, blant andre Kathinka Blichfeldt, Ylva Østby og NFFOs mangeårige generalsekretær, Trond Andreassen. https://radio.nrk.no/podkast/kjente_boeker_paa_4_minutter

Radio Gyldendal: Forlaget har en egen podkast, med skjønnlitterære utgivelser fra norsklisten og noen oversatte titler.

I Litteraturhusets podkast presenteres bearbeidede versjoner av utvalgte samtaler og foredrag i regi av Litteraturhuset.

Du finner episodene i din podkastspiller, iTunes, Soundcloud og Spotify.
Boktipsene er formidlet av Lise S. Selnes, Horten bibliotek

NRK Bok. Logo/Grafikk. Fargerike bøker. Grafikk.
Grafikk: NRK Bok
NB podkast. Nasonalbibliotekets logo mot rød bakgrunn. Grafikk.
Logo: Nasjonalbibliotekets podkast
A språktalk. Grafikk/Logo. Aftenpostens språktalk. Lepper, med innramming som en lommekniv. Grafikk.
Grafikk: Aftenposten podkast
Translate »