Programmet for Litteraturuka i Vestfold er klart

Mer enn 70 litterære programposter, opplesninger, foredrag og forestillinger venter publikum når Litteraturuka arrangeres i perioden 4. – 10. november. Både lokale, nasjonale og internasjonale navn er å finne på programmet. I biblioteker, kulturhus, kirker og på mange andre arenaer spredt over hele fylket, legges det til rette for å skape gode litteraturmøter en hele uke til ende.  

Forfattere fra 12 land 

Litteraturuka ble etablert i 1997, og Vestfold fylkeskommune har vært eier og driver siden 2009. Årets Litteraturuke har det mest internasjonale programmet hittil.   
– Vi har i år forfattere fra 12 land fra flere verdensdeler med oss. Vi får blant annet møte Hallgrimur Helgason, en av Islands fremste prosaister, lyrikere og dramatikere, og Judith Hermann, regnet som en av Tysklands beste og mest stilsikre forfattere. Vi ser også frem til å høre Gunel Movlud som kom til Norge i 2016 som Friby-forfatter, etter å ha blitt utsatt for offentlig sjikane og dødstrusler, forteller festivalsjef Steinar Engeland, fra Vestfold fylkeskommune.  

Det er også flere kjente norske forfatternavn i årets program, blant andre Dag Solstad, Ingvar Ambjørnsen, Are Kalvø, Vigdis Hjorth og Jan Mehlum. Publikum får også møte lokale forfatterstemmer som krimforfatter Jørn Lier Horst og nylig Litteraturpris-vinner Marta Breen.  

Litteratur til folket 

Litteraturuka ble etablert i 1997, og Vestfold fylkeskommune har vært eier og driver siden 2009.  

– Målet med Litteraturuka er å skape gode litterære opplevelser for innbyggerne i hele fylket. Vi ønsker å videreutvikle bibliotekene våre som møteplasser for litteratur og kultur. Litteraturuka skal være en festival med lav terskel for deltakelse og høy kvalitet på alle arrangementene, sier Engeland. 

Årets Litteraturuke blir den siste som arrangeres i Vestfold fylke, siden Vestfold og Telemark blir ett fylke fra 2020.  Samtlige av Vestfoldbibliotekene deltar på festivalen med programposter både på dagtid og på kveldstid. I løpet av Litteraturuka deles også Vestfolds litteraturpris 2019 og Riksmålsforbundets litteraturpriser ut.   

Mange av arrangementene under Litteraturuka har gratis inngang, og det er et eget program for barn og ungdom.  Program for barn og unge retter seg mot barnehagebarn, skoleelever og familieforestillinger. Noe av programmet bør også ha appell til unge voksne. 

Hele programmet for Litteraturuka i Vestfold er tilgjengelig på www.vfk.no/litteraturuka  

 Lenke til bladbart program finner du her.

 

 

Alltid aktuelle Dag Solstad og romandebuterende Marie Aubert. Foto.
Alltid aktuelle Dag Solstad og romandebuterende Marie Aubert er blandt de du møter på Litteraturukas åpningsforestilling. Dag Solstad. Foto: Baard Henriksen. Marie Aubert. Foto: Agnete Brun.
Logo med teksten "Litteraturuka i Vestfold". Grafikk.
Translate »