Reisefeber-boktips: Sakprosa!

Reisefeber boktips: Vi reiser verden rundt med sakprosa!

23.4 lanserte vi lesekampanjen Reisefeber. Frem til kampanjens slutt 31. August, vil du få tips til bøker med handling fra ulike land. Du må selvfølgelig ikke være med på lesekampanjen for å lese bøkene.

Noen liker best ĂĄ lese fakta, mens andre trenger bare litt variert. Derfor vil vi ogsĂĄ ha noen Reisefeber boktips hvor vi reiser verden rundt med sakprosa. I disse boktipsene kommer vi ikke til ĂĄ holde oss til et bestemt kontinent, men reise litt som haren hopper.

I dag skal vi til Vietnam, Nord-Korea, Kongo og Italia.  

SakprosaRF

Vietnam

Verdens tøffeste folk av Einar Kr. Holtet (2016)

Vietnam er ikke bare Vietnamkrigen, men krigen har satt sine spor. Men hvem var vietnameserne før krigen og hva gjorde krigen med dem og de kommende generasjonene etter krigen? Holtet reiser rundt i Vietnam i både tid og sted.

Holtet viser tydelig en fascinasjon og varme ovenfor Vietnam og det han beskriver som “verdens tøffeste folk”. Bli med på en vandring i Vietnams historie og kultur, fortid og nåtid.

Verdens tøffeste folk. Bokforside. Foto.
Verdens tøffeste folk

Nord-Korea

Flukten fra Leir 14 av Blaine Harden (2012)

Shin In Geun (senere Shin Dong-hyuk) vokste opp i Nord-Korea. Hans hjem var i den politiske fangeleiren Leir 14. Han opplevde sin første henrettelse i en alder av 4 år. De ble opplært til å tyste og mat måtte han sloss om. Da Shin var 23 år, bestemte han seg for å flykte fra Nord-Korea. Han hadde nemlig skjønt at det fantes en verden utenfor som var bedre.

Sterk lesning. Det er en kald og dyster verden Shin vokser opp i. En dystopi fra virkeligheten. Godt fortalt biografi ført i pennen av journalist Blaine Harden. Ingen koselesning, men en viktig bok som gir oss et innblikk i et ellers fortsatt veldig lukket land.

flukten fra leir 14. Bokforside. Foto.
Flukten fra leir 14 av Blaine Harden

Kongo

Et mord i Kongo av Morten A. Strøksnes (2010)

Mai 2009. En kongolesisk sjåfør blir skutt og drept på en øde landevei. Kort tid etter blir Joshua French og Tjostolv Moland pågrepet og senere dømt til døden for ugjerningen. Hvem var French og Moland? Hva hadde skjedd? Etter hvert som Strøksnes spør og graver, begynner det å brenne under føttene hans. Det er noen som ikke liker den nysgjerrige nordmannen.

Interessant og velskrevet om Kongodrapet, men også om Kongos kultur, historie og folk.

et mord i kongo. Bokforside. Foto.
Et mord i kongo av Morten A. Strøknes

Italia

Camorraland av Mariangela Cacace (2010)

Cacace er halvt norsk og halvt italiensk. Vokst opp i Norge, men har i voksen alder bodd flere år i Napoli. Hun har opparbeidet seg mye kunnskap om Italias største mafiaorganisasjon, Camorra, som har styrt store deler av Sør-Italia i flere hundre år. Gjennom intervju med blant annet camorister, politimenn og korrupte politikere, gir hun oss et innblikk i en skremmende verden.

Velskrevet og uhyggelig lesning. God flyt og ikke så tykk, men den ubehagelige stemningen og følelsen blir sittende igjen etter at boka er slutt.

camorraland. Bokforside. Foto.
Camorraland av Mariangela Cacace.
Translate »