Reisefeber Spesial:  Mexico  i fokus!  

ReisefeberSpesialMexicoifokus. Reisefeber+Sommerles. Globe. Grafikk. Foto.

23.4 lanserte vi lesekampanjen Reisefeber. Frem til kampanjens slutt 31. August, vil du få tips til bøker med handling fra ulike land. Fin mulighet for deg som er for gammel for Sommerles. no 😉

Du må selvfølgelig ikke være med på lesekampanjen for å lese bøkene.

I “Reisefeber Spesial” fokuserer vi på ett land og i denne spesialen skal vi til: Mexico! 

De bortkomne av Marlen Ferrer (2015) 

Liv er lei av livet i Norge og drar til Mexico for å få inn språket. Hun har påtatt seg et oversetteroppdrag, men arbeidet går trått. Dagene går med til helt andre ting som fest og moro, meksikansk historie og kultur, filosofi med et gammelt hippiepar, meksikanske gangstere og kanskje litt kjærlighet om Liv tør å slippe han inn i livet. 

Livet er ikke alltid så enkelt, når uroen har krøpet inn og man lurer på hvilken vei man vil. Når søken etter noe mer blir altoppslukende, men man klarer ikke helt slippe taket eller slippe noen inn. Dette er en bok som sannsynligvis gir deg noe helt annet enn det du forventer. Det er spennende med sånne bøker. Bli med Liv på tur i Mexico! 

Advarsel: Boka er ikke for den blyge! 

DeBortkomneMarlenFerrer. Bokforside. Foto.
De bortkomne av Marlen Ferrer
BalladenomkongenshageYuriHerrera. Bokforside. Foto.
Balladen om kongens hage av Yuri Herrera

Balladen om kongens hage av Yuri Herrera (2015) 

Lobo er en fattig trubadur, men med en evne til å formidle. En kveld oppdages han av Kongen, en mektig narkobaron. Fra nå av skal han skrive hyllende sanger om Kongen. Men det er stadig folk som vil ta Kongens plass og det er ikke sikkert at Lobos sanger kan redde den fallende Kongen. 

En snodig, liten roman om drømmer, håp og kjærlighet i farlige omgivelser. Lobo er en noe naiv karakter som, så mange andre fattige, drømmer om et bedre liv. Språklig er boka en liten rytmisk perle. 

En bønn for de bortførte av Jennifer Clement (2015) 

Ladydi vokser opp i den avsidesliggende landsbyen Guerrero. Hun vokser opp i en verden der det å være jente er livsfarlig. Er du stygg, som Ladydis venninne Maria med hareskår, er du heldig. Hører du duringen fra bilmotorer, må du løpe og gjemme deg. Da kommer narkokartellene og de dreper uten grunn. Er du en pen jente, tar de deg med seg. Ladydi drømmer om den dagen hun er gammel nok til å dra derfra. Hun drømmer om et bedre liv. 

En grusomt bra bok! Engasjerende historie som sniker seg inn og som man ikke glemmer så lett. Den konstante frykten er til å ta på. Man vil så gjerne at Ladydi skal finne lykken (i hvert fall overleve barndommen). En bønn for de bortførte er oppdiktet, men handlingen er basert på virkeligheten.

 

EnbønnfordebortførteJenniferClement. Bokforside. Foto.
En bønn for de bortførte av Jennifer Clement
Translate »