Reisefeber spesial: Australia i fokus!

Reisefeber. Nord-Amerika. Globus og tekst. Foto.

23.4 lanserte vi lesekampanjen Reisefeber. Frem til kampanjens slutt 31. August, vil du få tips til bøker med handling fra ulike land. Fin mulighet for deg som er for gammel for Sommerles. no 😉

Du må selvfølgelig ikke være med på lesekampanjen for å lese bøkene.

I “Reisefeber Spesial” fokuserer vi på ett land og i denne spesialen skal vi til: Australia!

Gjesterommet av Helen Garner (2012)  

Helen gjør klart gjesterommet sitt. Hun får besøk av venninnen Nicola. Nicola har kreft grad 4, men hun kommer ikke til Helen for å dø. Nei da, hun skal få en alternativ behandling. Nicola er særdeles optimistisk på denne behandlingen. Helen er derimot skeptisk og det blir verre for gang Nicola kommer hjem fra behandling og knapt henger i hop.  

Sår og vond bok om bunnløst håp og tro i en desperat situasjon. Det er en roman som gjør en sint på alle de som utnytter dødssyke, desperate mennesker. Det er også en varm bok om vennskap og omsorg. Helen gjør alt hun kan for venninnen og det er like vondt for leseren, som Helen, å følge reisen til Nicola som går mot slutten. 

Garner har brukt personlige erfaringer og skrevet en nær og varm roman om dypt vennskap, sorg og et inderlig ønske om helbredelse.  

Gjesterommet av Helen Garner. Blomster på bord med kaffekopper og gardin. Bokforside. Foto.
Gjesterommet av Helen Garner
Offer55JamesDelargy. Hus i landlig landskap og solnedgnag. Bokforside. Foto.
Offer 55 av James Delargy

Offer 55 av James Delargy (2020)

Chandler jobber i politiet i den lille, søvnige byen Wilbrook. De har lite å gjøre, mest fyllekrangling og slike saker. Men så en dag dukker det opp en blodig mann som forteller at han ble kidnappet og holdt fanget, men klarte å rømme før han ble morderens neste offer. Noen timer senere dukker det opp enda en mann med nesten identisk historie. Hvem av mennene snakker sant? 

Engasjerende og spennende krim i knusktørre og støvete omgivelser. En gammel sak plager fortsatt Chandler og verre blir det da hans tidligere venn dukker opp for å lede etterforskningen. Mysterier, god driv og levende karakterer i fascinerende omgivelser. 

Forvist av Robert Dinsdale (2013) 

Jon blir overlatt til Chapeltown guttehjem for Barnekorstoget. Lenge venter han på at mora skal hente han, men så blir han og de andre guttene sendt med båt til Australia. De skal bli australiere, men Jon drømmer bare om å komme seg tilbake til England. Men slik virkeligheten hans ser ut nå, ser det ut til at han aldri kommer seg hjem igjen … 

Dette er en tøff og sterk bok basert på Australias ganske mørke historie under kolonimakten Storbritannia. Storbritannia drev nemlig med storeksport av “foreldreløse” barn til koloniene for å få en stor, hvit arbeidsstokk. Vi følger Jon, Peter og George. Deres oppturer og nedturer, lengsler og drømmer og det sterke vennskapet guttene har. En hjerteskjærende og engasjerende historie som røsker i deg! 

 

ForvistAvRobertDinsdale. Mennesker og fugler mot horisont. Bokforside. Foto.
Forvist av Robert Dinsdale
Translate »