Reisefeber boktips: Vi tar en tur til Nord-Amerika!

Reisefeber. Nord-Amerika. Globus og tekst. Foto.

23.4 lanserte vi lesekampanjen Reisefeber. Frem til kampanjens slutt 31. August, vil du få tips til bøker med handling fra ulike land. Fin mulighet for deg som er for gammel for Sommerles. no 😉

Du må selvfølgelig ikke være med på lesekampanjen for å lese bøkene.

Vi drar til Nord-Amerika og tar en tur til Canada, Cuba og USA.

Canada

Canada  

Skjulte liv av Louise Penny (2012)  

I den lille, engelsktalende småbyen Three Pines i et fransktalende område i Canada, blir den godt likte 76 år gamle Jane Neal funnet død i skogen. Førstebetjent Armand Gamache og teamet hans får saken. Var det et uhell, en jaktulykke? Eller var det  et kaldblodig drap? Det viser seg at den sjarmerende småbyen har sine mørke hemmeligheter … 

Spennende krim i rolig tempo, men god intensitet og uhygge som lusker i bakgrunnen. Dette er en krim uten de blodige scenene og med en stabil etterforsker. Klarer du å gjette hvem morderen er før de siste sidene, er du god. 

SkjulteLiv. Bokforside. Foto.
Skjulte liv, av Louise Penny.

Cuba

alledrarsinvei. Bokforside. Foto.
Alle drar sin vei, av Wendy Guerra.

Cuba

Alle drar sin vei av Wendy Guerra (2011)

Nieve Guerra vokser opp på Cuba på 1970- og 1980-tallet. Livet hennes starter ikke så verst, men så må hun bok hos faren. Han slår og sulter henne, men Nieve lar seg ikke knekke. Nieve blir sterk og det trenger hun videre i livet under Cubas diktatur.

Sterk og tøff oppvekstroman i dagbokform. Handlingen er basert på forfatterens egne dagbøker, men hvor mye stor del som er selvbiografisk avsløres ikke. Ganske lettlest, men tidvis veldig tøft innhold og det ligger hele tiden diktatur-uhygge og puster deg i nakken.

USA 

USA

The hate u give av Angie Thomas (2017)

Starr bor i ghettoen, men går på en fin, hvit skole. En helg kjøres hun hjem av en kompis. De blir stoppet av politiet og kompisen blir skutt og drept. Dette skaper et voldsomt sinne blant de svarte. Starr holder seg i bakgrunnen, siden ingen vet at hun var vitne til hendelsen. Men til slutt må hun finne sin stemme. Hun kan ikke tie lenger for kameratens skyld. En sterk og tøff roman om klasseskille, rasisme, politivold og et sinne og fortvilelse som lenger har ulmet. Boka var hyperaktuell da den kom og dessverre ikke blitt mindre aktuell nå. Starr er en tøff jente som må balansere mellom den svarte og den hvite verden. Det er ikke lett å vokse opp i en verden med et så delt folk. Boka er filmatisert og kom ut 2018.

the hate u Give. Bokforside. Foto.
The hate u give, av Angie Thomas.
Translate »