Reisefeber boktips: Vi tar en tur til Oseania!

23.4 lanserte vi lesekampanjen Reisefeber. Frem til kampanjens slutt 31. August, vil du få tips til bøker med handling fra ulike land. Fin mulighet for deg som er for gammel for Sommerles. no 😉

Du må selvfølgelig ikke være med på lesekampanjen for å lese bøkene.

Vi drar til Oseania og tar en tur til Papua Ny-Guinea, New Zealand og Fiji.

Reisefeber. Oseania. Globus og tekst. Grafikk. Foto.

Papua Ny-Guinea

Den forbudte historien av Annette Dutton (2017)  

Katja er lege i Köln. I tre år har hun sørget over ektemannens brå død. Hun trenger forandring og da hun får en invitasjon til en begravelsesseremoni til en avdød slektning på Papua Ny-Guinea, drar hun. Katja har liten kunnskap til den for lengst avdøde slektningen, men begynner å grave i familiehistorikken etter noen ganske voldsomme reaksjoner fra lokalbefolkningen. Det viser seg at familien har en særdeles mørk hemmelighet. Jo mer Katja graver, jo farligere blir det for henne. Det er ikke alle hemmeligheter som vil frem i lyset. 

Liker du mørke familiehemmeligheter? Denne romanen handler nettopp om dette! Vel, boka handler ikke bare om mørke familiehemmeligheter. Den har også en dose romantikk og søken etter sin identitet og styrke. Vi veksler mellom Katja og hennes avdødes slektnings liv. Boka blander historiske fakta og fiksjon. Spennende og underholdende i tropiske omgivelser! 

forbudtehistorien. Bokforside. Foto.
Den forbudte historien, av Annette Dutton.

New Zealand

Din godhet av Linda Olsson (2012)

Marion Flint bor alene ved kysten. Det har hun gjort i mange år. Hun mener selv at hun trives slik, men så kommer en forandring inn i livet hennes. Forandringen heter Ika, en liten maorigutt. Den stillferdige gutten som kommer hver torsdag og spiser suppe. Møte med Ika får Marion til å se tilbake på sin egen historie. Hvorfor ble Marianne til Marion?

En stille og litt sår bok, men med håp og varme. Det kan være vanskelig å slippe andre inn i livet sitt, men det kan også være vel verdt det.

dingodhet. Bokforside. Foto.
Din godhet, av Linda Olsson.

Fiji 

 Biter av lykke av Anne Ch. Østby (2016)  

Lisbeth, Ingrid, Sina og Maya får hvert sitt skrevne brev fra Kat. Hun inviterer dem til Fiji. Venninnene har nesten ikke sett hverandre på rundt 40 år, men alle bestemmer seg for å dra. De trenger jo ikke bli der? Alle har sin egen grunn for å slippe alt og dra til Fiji. 

En sjarmerende, varm og engasjerende roman om vennskap og ønske om å få en ny start i livet. Alle nærmer seg pensjonistalder, men de viser at livet er ikke ferdig av den grunn. Handlingen hopper mellom venninnene og man blir godt kjent med damenes historie. Herlig historie med godt, beskrivende språk. Man kjenner varmen, luktene og smaken av sjokolade. Hvem som helst kan få lyst til å dra til Fiji etter å ha lest denne boka! 

BiterAvLykke. Bokforside. Foto.
Biter av lykke, av Anne Ch. Østby.
Translate »