Reisefeber boktips: Vi reiser (fortsatt) verden rundt med romaner! 

I april lanserte vi lesekampanjen Reisefeber. Frem til kampanjens slutt 31. august, vil du få tips til bøker med handling fra ulike land.

Du må selvfølgelig ikke være med på lesekampanjen for å lese bøkene!

Sist uke reiste vi verden rundt med skjønnlitteratur og vi fortsetter på denne rundturen med romaner. I disse bok-tipsene kommer vi ikke til å holde oss til et bestemt kontinent, men reise litt som haren hopper.  

I dag skal vi til Indonesia, Venezuela og Frankrike.

Reisefebeber, verden rundt. Tekst og grafikk. Globus. Foto.

Indonesia 

Mann, tiger av Eka Kurniawan (2018) 

I første setning avsløres “slutten”: Den unge Margio dreper den eldre Anwar foran huset hans. Men hvorfor gjør Margio seg til en drapsmann og hvorfor mener han at Anwar fortjener å bli dø? Det er dette resten av romanen nøster opp i. 

Dette er en ganske tøff bok, for Margio har det ikke så greit i livet. Faren slår for det minste lille og terroriserer familien med sinnet sitt. Så det hadde kanskje vært mer logisk at Margio hadde drept faren enn Anwar? Vel, les boka og du får vite årsaken. 

Sterk lesning om en brutal oppvekst, to familier på hver sin ende av rikhetsskalaen som knyttes sammen og hemmeligheter som får katastrofale følger. 

mann tiger
Mann, Tiger av Eka Kurniawan

Venezuela 

Det ble natt i Caracas av Karina Sainz Borgo (2019) 

Da moren dør, blir Adelaida helt alene i en verden i oppløsning. Revolusjonen herjer utenfor vinduet og etter hvert invaderer Adelaidas liv. Noen av revolusjonens barn kaster henne ut av leiligheten hun har delt med moren. Adelaida finner nabokvinnen død og overtar stillferdig hennes leilighet. Kanskje kan den døde nabokvinnen være Adelaidas utvei fra den ødelagte virkeligheten som herjer Venezuela? 

Røft, sårt og tøft om en kvinnes kamp for å overleve i en verden i total oppløsning. Starten er stillferdig lik Adelaida er, men intensiteten øker i takt med de utfordringene hun møter. Adelaida bor i en verden som det ikke virker som om det er noe håp for. Håpet er å komme seg langt bort til et fredeligere sted. Handlingen er basert på virkelige hendelser. 

Det ble natt i Caracas. bokforside. Kvinne. Grafikk. Foto.
Det ble natt i Caracas av Karina Sainz Borgo

Frankrike 

Det litterære apotek av Nina Georg (2015) 

Jean Perdu eier bokbåten Det litterære apotek. Han er ikke en vanlig bokhandler: Du får ikke den boka du ber om, men den boka du trenger. Og Perdu er flink i sine valg av litterær medisin. Den eneste han ikke klarer å helbrede er seg selv. For 21 år siden ble han forlatt av sin store kjærlighet, Manon, og siden har livet hans ligget brakk. Men så åpner han det siste brevet fra Manon og alt forandrer seg. Perdu kaster loss og drar ut på en reise mot Provence. Med seg har Perdu en ung bestselgerforfatter med skrivesperre og to katter. 

En varm historie om kjærlighet(ssorg) og kjærlighet til litteraturen. Litteratur kan helbrede ymse sjelelige plager, bare man får den rette boka. Men det er likeså viktig å åpne opp for denne helbredelsen. Kanskje åpne et brev man skulle ha åpnet for mange år siden?   

Dette er en roman om kjærlighet, redsel for å bli for nær noen igjen, redsel for å miste og redsel for å leve livet, men også om det å kaste seg uti livet med alt det tilbyr. En skikkelig feel good-roman full av følelser. 

det litterare apotek. Bokforside. Elv, båt, blomster og par. Grafikk og Foto.
Det litterære apotek av Nina George
Translate »