Reisefeber Spesial: Vi avslutter med Norge!

23.4 lanserte vi lesekampanjen Reisefeber. Nå er vi ved veis ende og vi skal holde oss her i Norge, men heller reise litt i tid. 

Husk å levere skjemaet fysisk eller på mail før kl 23.59 den 31. august for å bli med i trekningen av premier! 

Takk for turen til nære og fjerne strøk! 🙂

For mer informasjon, klikk her.

Reisefebeber, hjemlandet! Tekst og grafikk. Globus. Foto.

Trollskallen av Alexander Løken (2014) 

Vi er i Kristiania på andre halvdel av 1880-tallet. Barnehjemsgutten Edvard Frost jobber som løpegutt. I jobben kommer han i kontakt med professor Wolf. Wolf får oppdrag av samleren Herr Mink å finne ut av opprinnelsen til en trollskalle. Edvard blir med professoren på en spennende og farlig ekspedisjon inn i de dype skogene og mellom de høye fjellene. 

En spennende norsk fantasy med overtro satt i en historisk ramme. Edvard er en likanes gutt som er både tøff og vennlig. Han har en stor overlevelsesevne og det trenger han. Man trenger ikke like fantasy for å like denne boka! 

 

AlexanderLøkenTrollskallen. Bokforside. Personer, trær og vesener i nifs skog.Foto.
Trollskallen av Alexander Løken

Sabotør av John S. Jamtli (2018) 

9. april 1940 inntok nazistene Norge og raskt var det mange som begynte å organisere motstandskamp. De visste hvor farlig dette kunne være, men det var viktigere å kjempe for et fritt Norge.

Sabotør er en hyllest til de som kjempet for Norge under krigen. Vi følger en liten del av Osvaldsgruppen på deres saboteringsoppdrag mot nazister eller nazivennlige. 

Spennende krigshistorie akkompagnert av sterke, fargerike tegninger. Tegneserien har også faktasider bakerst om de historiske hendelser og personer som er nevnt. 

sabotørjohnsjamtli. Bokforside. Grafikk. Foto.
Sabotør av John S. Jamtli

Blind gudinne av Anne Holt (1993) 

En småkriminell narkoman blir drept med knust ansikt. Kort tid etter blir en mann funnet sittende i veien med blodige klær. Han sier lite, men saken ser enkel ut. Men politibetjent Hanne Wilhelmsen aner sammenhenger, da en advokat kort tid etter blir skutt og drept. Selv om politiet ser konturene av en mulig narkomafia, skal det litt til å for eksempel bevise at en høytstående advokat trekker trådene i denne mafiaen. 

Anne Holts debutbok. En spennende politiroman som man blir sugd inn i. Godt tempo gjennom hele boka. Det er også mange karakterer å bli engasjert og glad i. Dette er den første boka med Hanne Wilhelmsen, en tøff hardhaus med sårbarhet og hemmeligheter. 

Boka ble til en fire episoders tv-serie i 1997 med Kjersti Elvik som Hanne Wilhelmsen. 

En varm historie om kjærlighet(ssorg) og kjærlighet til litteraturen. Litteratur kan helbrede ymse sjelelige plager, bare man får den rette boka. Men det er likeså viktig å åpne opp for denne helbredelsen. Kanskje åpne et brev man skulle ha åpnet for mange år siden?   

Dette er en roman om kjærlighet, redsel for å bli for nær noen igjen, redsel for å miste og redsel for å leve livet, men også om det å kaste seg uti livet med alt det tilbyr. En skikkelig feel good-roman full av følelser. 

Blind gudinne av AnneHolt. Bokforside. Pistol. Grafikk. Foto.
Blind gudinne av Anne Holt
Translate »