Reisefeber boktips: Vi tar en tur til Europa! 

23. april lanserte vi lesekampanjen Reisefeber. Frem til kampanjens slutt 31. august, vil du få tips til bøker med handling fra ulike land.

Du må selvfølgelig ikke være med på lesekampanjen for å lese bøkene!

Vi drar til Europa og tar en tur til Sverige, Irland og Hellas.

Reisefeber banner. Klode og tekst. Grafikk. Foto.

Sverige  

Til døden skiller oss av Jonas Moström (2019)  

En fotballstjerne, en pilot og en danser blir funnet, med kort tid mellom hverandre, døde med en blå rose i foldede hender. Det er ingen åpenbar sammenheng mellom de døde. Rikskriminalens gjerningsmannsprofileringsgruppe, GMP, med blant annet psykiater Nathalie Svensson og kriminalinspektør Johan Axberg, jobber hardt for å finne morderen. Dessverre er det ikke alltid like enkelt å kombinere drapsetterforskning og familieliv. Både Svensson og Axberg kjenner på utfordringene av denne kombinasjonen. 

Har de med en seriemorder å gjøre? Eller er det flere mordere/copycats? Hva er så spesielt med den blå rosen? Spennende krim med god driv. Mysterier, mord og andre komplikasjoner uten så mye blod og gørr.  

TildødenskillerossavJonasMostrøm. Bokforside. Foto.
Til døden skiller oss av Jonas Mostrøm

Irland  

Hun ba om det av Louise O’Neill (2018)  

Emma er vakker, selvsikker og populær. Hun bor i en liten småby der alle kjenner alle. Dette er fint når Emma er på topp, men så en kveld på fest forandrer Emmas liv seg. Plutselig er hun den mest forhatte og selv foreldrene hennes klarer ikke støtte henne. Det er hun som ødelegger liv. 

Dette er en bok man blir sint av. Emma er ikke den mest sympatiske karakteren, men hun fortjener ikke å bli behandlet slik hun blir. Men når man er på topp, så har man lang vei å falle når man først faller. Emma faller og det er få som står der og prøver å hjelpe henne opp igjen. En tøff bok om voldtekt og konsekvensene av et samfunn hvor offeret blir sett på som den skamløse hora og den skyldige i hendelsen. Emma selv er lært opp til at sånn er der. 

HunbaomdetavLouiseO`Neill. Bokforside. Foto.
Hun ba om det av Louise O`Neill

Hellas  

Når sypressene hvisker av Yvette Manessis Corporon (2014)  

I barndommen har Daphne mange herlige somre på den greske øya hun nå har tatt med sin lille datter til igjen. De bor hos Daphnes yia-yia (bestemor). Igjen opplever Daphne øyas spesielle ro og mystikk. Daphne venter på sin fremtidige ektemann, men hendelser på øya får henne til å revurdere sine valg. Har hun virkelig valgt rett for seg og datteren? 

En herlig og varm historie om familiebånd og røtter i historierike og vakre omgivelser. Om å finne tilbake til indre ro og meningen med livet. Sanselig og forførende skrevet. God bok for både deg som elsker Hellas og deg som liker en god familiehistorie. 

En vakker, gresk øy med rolig tempo eller hektiske New York som aldri sover – Hva ville du ha valgt? 

NårsypressenehviskeravYvetteManessisCorporon. Bokforside. Foto.
Når sypressene hvisker av Yvette Manessis Corporon
Translate »