Ukas bok

bestefar

Uke 42: «Bestefar på rømmen» av David Walliams. Jacks bestevenn er bestefar. Bestefaren forteller så fantastiske historier fra da han var jagerpilot under 2. verdenskrig. Men bestefaren lever seg stadig mer inn i fortiden og glemmer nåtiden. Ustyrtelig morsom og veldig trist. Varmt, lekent og herlig om et nært barnebarn-bestefar-forhold. Fin til høytlesning.

Aschehoug, 2017, 456 s. Anbefales av Aase Berit!

9788202491246

Uke 41: «Odin – en mors kamp for sin sønn» av Katrine Olsen Gillerdalen. I dag er verdensdagen for psykisk helse, og jeg vil trekke frem denne sterke boken om Odin, som endte sitt liv etter å ha vært utsatt for mobbing i lang tid. Dette er en viktig og uforglemmelig historie man lærer så mye av fordi forfatteren forteller åpent om egne erfaringer om sorg, mobbing og maktesløshet. Barn må bli sett og tatt på alvor. Anbefales av Lise. Cappelen Damm, 2015, 176 s.

Uke 40: kvinnerikamp«Kvinner i kamp – 150 års kamp for frihet, likhet og søsterskap!» av Marta Breen og Jenny Jordahl er en leken, lett og morsom fakta-tegneseriebok om kvinnebevegelsens historie.  Solide tekster av Breen sammen med de friske og stilsikre illustrasjonene til Jordahl gjør dette til en spennende og underholde leseopplevelse. En viktig bok som synliggjør de sterke kvinnene som har gått foran. Kan leses av alle!! Anbefales av Lise. Cappelen Damm, 2018.

9788202465674Uke 39: «Med Albert i baksetet : en nesten sann historie om en mann, hans kone og hennes alligator» av Homer Hickam

Elsie er en eventyrlysten og sterk kvinne med hjerte for to andre enn ektemannen Homer. Homer er villig til å gjøre det meste for å få beholde Elsie. For eksempel det å kjøre alligatoren Albert fra West Virginia til Florida. En herlig, sprø og underholdende road trip-roman. Varm historie om kjærlighet, håp og drømmer.
Anbefales av Aase Berit!
(HarperCollins Nordic, 2016, 381 s.)

helt menneskeUke 38: «Et helt menneske i en halv kropp : en historie om mestring» av Anne Grethe Solberg

En skilsmisse som går fryktelig galt. En amputert skulder og ødelagt hofte. Fire år etter løper Anne Grethe Solberg New York Marathon! En inspirerende, motiverende og sterk historie om ei dame som så mulighetene, ikke begrensningene, da livet hennes forandret seg drastisk. Anbefales Aase Berit!

Cappelen Damm, 2015, 188 s.

Fordi du ser meg bilde fra Vigmostag&BjørkeUke 37: «Fordi du ser meg» av Jennifer Niven: Libby var kjent som «Amerikas tykkeste tenåring», mens Jack er kjent som skolens populære drittsekk. Med Libbys styrke og livsglede klarer Jack å åpne seg om sin store hemmelighet.  En vakker og sterk vennskaps- og kjærlighetshistorie fortalt med varme og sårhet. Vi ønsker alle å bli sett. Anbefales av Aase Berit! Vigmostad Bjørke, 2017, 411 s.

Bokomslag

Uke 36: «Mormor danset i regnet» er en veldig godt fortalt historie av Trude Teige som det virkelig gikk unna å lese! Romanen omhandler tre generasjoner kvinner, familiehemmeligheter, kunst og kjærlighet, med handling fra Kragerø og Tyskland under 2. verdenskrig. Boken er fiksjon, men basert på virkelige hendelser. En veldig interessant og sterk fortelling. Anbefales av Lise!

 Aschehoug, 2015, 314 s.
Translate »