Verdensbiblioteket

Verdensbiblioteket. Logo. Grafikk.

Våren 2019 ble Verdensbiblioteket.no offisielt lansert. Her finner du e-bøker og lydbøker på flere språk, som er tilgjengelige for strømming gjennom tjenesten.

Fri og ubegrenset strømming
Du kan strømme så mye du vil fra Verdensbiblioteket. Det er ingen begrensninger for hvor mye du kan bruke tjenesten.

Hvem har tilgang?
Verdensbiblioteket.no er åpent for alle i Norge. Du må besøke siden fra en norsk IP-adresse, og må opprette en bruker og logge inn for å få tilgang til innholdet.
Å opprette en bruker er gratis, og krever bare at du har en gyldig e-postadresse. Enkelt og greit.

Hvilke språk finnes det bøker på?
Det finnes e-bøker og lydbøker på arabisk, tigrinja, persisk, tyrkisk somali og bosnisk/kroatisk/serbisk i Verdensbiblioteket.

Hvem står bak Verdensbiblioteket.no?
Verdensbiblioteket er resultatet av et samarbeidsprosjekt mellom nasjonalbibliotekene i Norge, Sverige og Danmark, støttet av Nordisk Ministerråd. Verdensbiblioteket drives i fellesskap av de skandinaviske nasjonalbibliotekene. Det er Nasjonalbiblioteket som har ansvaret for Verdensbiblioteket.no.

Hvor finner jeg vanlige bøker på andre språk?
Verdensbiblioteket er et tilbud utarbeidet av Det Flerspråklige Bibliotek (DFB) i Oslo. Det flerspråklige bibliotek har bøker på hele 69 språk, og disse kan selvfølgelig fjernlånes via alle Vestfoldbibliotekene. Er du på jakt etter bøker på andre språk, kan du søke i basen til DFB og be oss om å bestille inn aktuelle titler for deg. Søket finner du her.

Vestfoldbibliotekene har også egne bøker på andre språk. Spør oss, så hjelper vi deg gjerne!

Translate »