Selvbetjening på biblioteket

Plakat MappaMi
MappaMi. Plakat fra Bibliotek-Systemer

Logg deg inn på MappaMi med lånekortnummer eller epost-adresse (den adressen som er registrert i bibliotekets lånerregister) og PIN-kode.
Ved første gangs bruk kan du bruke fødselsdatoen din – åtte siffer (DDMMÅÅÅÅ).
Har du glemt koden din, kan du opprette ny ved å trykke ”Glemt passord/PIN-kode”, eller du kan kontakte biblioteket, så lager vi en ny PIN-kode til deg.
Når du først er pålogget, kan du endre PIN-koden om du ønsker det ved å gå inn på ”Min profil”.
Her kan du også eventuelt rette opplysninger som er registrert, som f.eks. adresse og telefonnummer.

Forlenge lån

I MappaMi kan du se hva du har på lån og hva du har i bestilling. Du kan fornye lånene dine.
Lån kan også fornyes via SMS. Send teksten “bib forny” og lånekortnummeret ditt til 2242. Tjenesten koster kr. 2. Du må være registrert i nasjonalt låneregister for å kunne bruke denne tjenesten.
Hvis forlengelse ikke er mulig, vil det være forklart hvorfor. Det kan være fordi materialet er reservert, eller fordi maksimal lånetid er overskredet.

Forhåndsvarsel

Du kan få forhåndsvarsel på SMS eller e-post, slik at du lettere kan unngå å få purregebyr.
Forhåndsvarsel sendes ut tre dager før lånet forfaller.
Forhåndsvarsel er noe du kan ordne selv i MappaMi, eller du kan henvende deg til biblioteket så hjelper vi deg.

Tips: Hvis du har barn som går på biblioteket og låner uten at du er med, kan du sette opp din egen e-postadresse på barnets kort, da er det du som får forhåndsvarsel og kan hjelpe barnet ditt med å holde kontroll på lånene.

Familiemappe

Hvis dere er flere i familien som har lånekort, kan dere gi tilgang til hverandres mapper.

Dette kan særlig være nyttig om man har barn som er store nok til å gå på biblioteket på egenhånd og låne. For å få god oversikt over hva som til enhver tid er på lån, kan man få innsyn i for eksempel barnas mapper. Det er den som skal «ses på» som må logge seg inn i MappaMi. Nederst i valget ”Min profil” finner du muligheten til å gi andre tilgang til å se din mappe.

Lånehistorikk

I utgangspunktet har ikke bibliotek anledning til å ta vare på informasjon om hva den enkelte har lånt. Men hvis du som kunde aktivt ønsker at biblioteksystemet skal hjelpe deg med å huske hva du har lånt, så er det mulig.
Logg deg på i MappaMi, og se under «Min profil». Der gis du mulighet til å sette hake ved “Historikk. Husk mine lån etter innlevering.” Da vil systemet lagre en oversikt over hva du har lånt fra og med nå.
Hvis du ønsker at historikk settes på, men ikke får det til selv, så kan vi på biblioteket hjelpe deg.

Translate »